Hakkımızda

Fakültemiz, 22.05.2008 tarihinde kabul edilen 5765 sayılı kanunun 31.05.2008  tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulmuştur.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ülkemizde din bilimleri alanında yüksek öğretim veren ilahiyat fakültelerindendir. Fakültemiz eğitim-öğretime 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında başlamıştır. 4 yıllık bir fakülte olup eğitim-öğretim dili Türkçedir. Fakültemizde İslami bilimler ve din bilimleri alanında öğrencilere sahih dini bilgi ve bilgiyi kullanma metotları verilmesi amaçlanmaktadır. Alan uzmanı öğretim elemanları tarafından akademik düzeyde dersler verilmektedir. Fakültede tam gün eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümleri bazında üç akademik bölümden oluşmaktadır. Bölümler bir ilahiyat öğrencisinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve donanımları kazandıran söz konusu bölümlerin ilgili derslerini alarak ilahiyat fakültesi mezunu olarak diploma alırlar.