Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hafidi, 4. Uluslararası Melaye Cizîrî Sempozyumu’nda Tebliğ Sundu

Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hafidi, 4. Uluslararası Melaye Cizîrî Sempozyumu’nda Tebliğ Sundu

Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hafidi, Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi ve Cizre Kaymakamlığı iş birliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Melaye Cizîrî Sempozyumu" na katılarak “Melayi Cezeri'nin şiirlerinde dile getirdiği ahlak anlayışı” başlıklı bir tebliğ sundu. Cizre’de özel bir otelde gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye’nin 45 farklı üniversitesinden akademisyenler ile yurtdışından Malezya, İran, Irak, Suriye ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 6 ülkeden gelen akademisyenler katıldı. Toplamda yurt dışından 16, Türkiye’den 95 olmak üzere 111 akademisyen sempozyumda ilmî katkı sundu.

Melaye Cizîrî’nin düşünce dünyası ve özellikle insan ve ahlak anlayışına odaklanan sempozyum, Prof. Dr. Cengiz Gündoğdu başkanlığında yapılan “Melaye Cizîrî’de İnsan ve Ahlak” başlıklı oturumla sona erdi. Programda aşk, varlık, bilgi ve ahlak ekseninde Melaye Cizîrî’nin eserleri çok yönlü biçimde ele alındı; çeşitli disiplinlerden akademisyenler kıymetli değerlendirmelerini paylaştı.

Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hafidi, oturumlar kapsamında Melaye Cizîrî’nin ahlak anlayışını merkeze alan tebliğini sunarak, Melayi Cezeri'nin şiirlerinde dile getirdiği ahlaki kavrayışı, insan tasavvurunu ve ahlaki değerlerin şiir diline yansımalarını analiz etti. Bu katkısıyla hem bölgenin kültürel ve edebî mirasına hem de alandaki akademik tartışmalara önemli ölçüde katkıda bulundu.

Sempozyumun sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi. Fakültemiz adına sempozyumda temsil edilmek, üniversitemizin ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerdeki görünürlüğünü artırması bakımından önem taşımaktadır. Fakültemiz olarak, bilimsel çalışmalarıyla fakültemizi başarıyla temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hafidi’yi tebrik ediyor, akademik çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.









FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. ZEKİ TAN “KUR’ÂN’I KERİM’DE AİLE” SEMPOZYUMUNA KATILDI