Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki TAN, “Aile ve Gençlik, XIV. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu”nda “Rol-Model Olmada Hz. Meryem” tebliğiyle katıldı.


Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki TAN, Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yunus Emre Cami Vakfı ve Erzurum Teknik Üniversitesi paydaşlarca 25-26-27/Nisan 2025 Tarihinde yapılan “Aile ve Gençlik, XIV. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu”nda “Rol-Model Olmada Hz. Meryem” tebliğiyle katıldı. Zeki Tan tebliğinde “Kur’ân, Hz. Meryem’e yoğunlukla yer vermiştir. Bir kişiden ne çıkar denmemeli. Kur’an’da tarihte ve günümüzde beşer üstü vasıflarla vasıflandırılan bir karakter olan Meryem’in Allah tarafından yeniden beşer olduğu vurgulanmıştır.


Hz. Meryem de karşılaştığı acı, keder, hüzün, kriz ve handikapları sahip olduğu ahlakî vasıflarla aşmıştır. Acı ile sınanıp sabırla yoğrulan bir kişi bile olsa sahip olduğu ahlakî üstünlükle insanlığın kaderini değiştirebilir.


Yaşanan her hayatta olduğu gibi Hz. Meryem’de de bedeli ağır olan bir hayat var. Bedeli ödenen bir hayatın da mükâfatı Allah’tan geldi. Bedeli ödenmeyen hayat yaşanmaya değmiyor. Kur’ân Hz. Meryem’i bugün anıyorsa bedel ödediği içindir. Çünkü kelebeklerin hayatı gibi bedeli ödenmeyen hayatlar kısa ve geçicidir.” dedi.







Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karatay'dan , Iğdır Merkez Haydar Aliyev Fen Lisesi’nde “Hz. Muhammed ve Genç Sahabiler” Konulu Konferans